Aktualno

Gradili bomo prvo fazo soseske Pod Pekrsko gorco

Pomgrad je skupaj s partnerji s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije podpisal pogodbo za izgradnjo prve faze stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco v Mariboru. V soseski je predvidenih skupno 400 stanovanj v velikosti od 35 do 85 kvadratnih metrov, razprostirala pa se bo na 4,7 ha zemljišč.

Boris Sapač, član uprave Pomgrad, je ob podpisu pogodbe za izgradnjo prve funkcionalne enote povedal: »Projekt bomo izvajali skupaj s partnerskimi podjetji GITRI, d. o. o., GH Holding, d. o. o., in VG5, d. o. o. Vrednost gradbenih del za celotni projekt znaša 23.913.902,78 evrov brez DDV. Investicija se financira s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope (CEB). Dokončanje gradnje soseske je predvideno za konec leta 2022.«

Nova soseska se bo raztezala med Kamenškovo in Šarhovo ulico ter obstoječo stanovanjsko pozidavo na vzhodu in predvideno cestno povezavo na jugu. »V prvi fazi bo zgrajenih pet objektov, v katerih bo skupaj 212 stanovanj, od tega 30 oskrbovanih. V objektih bo poleg stanovanj še sedem poslovnih prostorov in dva prostora z javnim programom, pod objekti pa bodo zgrajene tudi podzemne garaže, namenjene parkiranju za prebivalce,« dodaja Boštjan Donša, direktor Pomgradovega komercialnega področja.

V sklopu projekta so predvidene večstanovanjske stavbe v obliki štirih nezaključenih karejev, etažnosti K + P + 2. V okviru soseske je predvidena umestitev dveh stavb s skupno 60 oskrbovanimi stanovanji, dnevnega centra za aktivnosti starejših ter javni program v delu pritličij objektov; predvidoma trgovske in storitvene dejavnosti. Koncept ureditve prometa v naselju daje prednost stanovalcem in kolesarjem. Zasnova omogoča v notranjosti naselja ureditev večjih in med seboj povezanih in programsko ustreznih zelenih in tlakovanih površin, kot so urbani parki, igrišča za otroke, igrišča za mladostnike ter zasaditev z rastlinami in mirnejši program v notranjih atrijih posameznih krajev.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.