Gradnja hotela v bližini nacionalnega parka Plitvička jezera se bliža koncu

Pomgrad pospešeno zaključuje z gradnjo hotela Lyra v Plitvicah na Hrvaškem. Hotel s štirimi zvezdicami se je sprva imenoval The Orchid Plitvice, vendar so ga kasneje preimenovali v Hotel Lyra, saj se na tem območju izjemno dobro vidi ozvezdje Lyra. Na objektu trenutno potekajo zaključna dela (soboslikarska dela in montaža kopalniške opreme), hkrati pa se opravljajo tudi zadnje meritve in testiranja vgrajenih elektro sistemov.

V objektu, ki ga je delno sofinancirala Evropska Unija, je 58 hotelskih sob in 1 apartma. Tlorisna površina objekta znaša 1262 m2, skupna bruto površina pa 4338 m2. Zunanje mere hotela znašajo 52,00 x 23,00 m. Najvišja točka hotela je 19,00 m nad tlemi. Zanimivost gradnje je bila tudi v dejstvu,  da tretjina objekta temelji na skali, drugi dve tretjini objekta pa sta utemeljeni na 55 pilotih, ki so globoki tudi do 14,00 metrov.

Objekt je v neposrednem stiku z naravo ter tako gostom omogoča bivanje v sožitju z okolico, ki jo lahko najdemo le na tem območju Hrvaške. Tudi okolica objekta je vzorno urejena. Pred objektom so parkirna mesta za osebne avtomobile in avtobuse. Prometni režim je urejen s pomočjo krožnega toka. Posebnost, ki jo velja omeniti je zagotovo lesena fasada, ki je montirana na objekt. S to potezo se objekt zliva z gozdom v okolici.

Celotna nosilna konstrukcija je izvedena z  betonsko konstrukcijo, medtem, ko so predelne stene suho-montažne izvedbe. Med potekom gradnje smo s sprotnimi kontrolami geodetskih meritev ugotovili, da so premiki celotnega objekta znašali 1,50 mm.

Objekt je ogrevan s kotlom na pelete in s toplotno črpalko. Prav tako je predviden diesel agregat, s katerim se lahko delo hotela nadaljuje tudi v slabih vremenskih razmerah.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.