Nadvoz nad železniško progo na južni obvozni cesti v Murski Soboti

V sklopu graditve južne obvozne ceste Murske Sobote je družba Pomgrad na presečišču železniške proge Ormož - Murska Sobota in obvozne ceste zgradila prvi montažni nadvoz čez elektrificirano železniško progo.

Nadvoz je zasnovan kot montažna, naknadno monolitizirana integralna okvirna konstrukcija. Prekladna konstrukcija je sestavljena iz prednapetih montažnih T nosilcev, ki smo jih izdelali v našem obratu v Lipovcih. V prečnem prerezu se nahaja 5 montažnih nosilcev v vsakem polju. Nosilci so vpeti v masivne monolitne prečnike v stene krajnih opornikov in so zabetonirani skupaj z monolitno ploščo.

Vmesno polje je pod elektrificirano železniško progo zato smo termin montaže uskladili s Slovenskimi železnicami in izbrali čas med vlakovnimi presledki. Da je železniški promet potekal nemoteno so poskrbeli Pomgradovi zaposleni, ki so dela izvajali med vikendom in v nočnem času.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.