Aktualno

Aktivni pri gradnji centralne čistilne naprave v Domžalah

SGP Pomgrad je v mesecu septembru 2014 pričel z izgradnjo pomembnega okoljevarstvenega objekta v Domžalah. Centralna čistilna naprava, namenjena čiščenju odpadne vode v občinah Kamnik, Domžale, Komenda, Mengeš, Trzin ter Cerklje na Gorenjskem, je trenutno v II. gradbeni fazi, zaključek del pa pričakujemo v mesecu avgustu 2016. 

Po uspešni izvedbi prvega dela sekvenčnih bazenov v podjetju SGP Pomgrad nadaljujemo z  gradnjo čistilne naprave, ki je letos že prešla v II. gradbeno fazo.  Na  gradbišču v Domžalah trenutno izvajamo izkop gradbene jame, postavljamo vodnjake ter drenažne cevi za izgradnjo II. faze sekvenčnih bazenov. Drago Kalamar, vodja gradbišča, pojasnjuje, da bo nato sledilo še vezanje armature, opaževanje in betoniranje objekta deamonifikacije, ter izgradnja novih vstopnih objektov. 

»Predvidevamo, da bo centralna čistilna naprava zgrajena v roku, to je do 13. 8. 2016. Celotna vrednost projekta, ki ga izvaja podjetje SGP Pomgrad,  znaša malo manj kot 15 mio EUR.  Z vidika okolju prijaznega in učinkovitega sistema velja ta čistilna naprava za enega pomembnejših  okoljskih projektov v letošnjem letu in nam služi kot dobra referenca za prijavljanje na podobne okoljske natečaje v sosednji Hrvaški,«  je gradnjo pokomentiral predsednik uprave SGP Pomgrad Igor Banič.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.