Vzdržujemo

Ne glede na kakovost gradnje in vgrajenih materialov so objekti lahko trajni le, če so dobro in redno vzdrževani. Skupina Pomgrad izvaja redno in investicijsko vzdrževanje ter varstvo magistralnih, regionalnih in lokalnih cest na območju Pomurja ter dela Podravja ter regulacijo in vzdrževanje vodotokov.

Ceste

Ceste

Na murskosoboškem in mariborskem območju izvajamo letno in zimsko vzdrževanje državnih in lokalnih cest ter prometne opreme, vse na podlagi koncesijskih in letnih pogodb. Na okrog 1.300 km cest zagotavljamo tudi redno pregledniško službo.

Vode

Vode

Na podlagi koncesijske pogodbe iz leta 2015 na 1.376 km2 površine porečja reke Mure v Sloveniji izvajamo naloge obvezne gospodarske javne službe na področju urejanja voda, s čimer pomagamo zagotavljati ohranjanje in uravnavanje vodnih količin, spremljamo stanje in varstvo pred škodljivim delovanjem voda ter izvajamo morebitne izredne ukrepe, vzdržujemo vodno infrastrukturo, vodna ter priobalna zemljišča, izvajamo vodovarstveni nadzor in skrb za hidromorfološko stanje vodnega režima.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se