Aktualno

Južna obvoznica Murska Sobota

29.3.2017 je Pomgrad podpisal pogodbo za izgradnjo južne murskosoboške obvoznice z naročnikom projekta, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo in sofinancerjem Mestno občino Murska Sobota. Dela v vrednosti dobrih 6 milijonov EUR bo Pomgrad izvajal skupaj s partnerjem Asfalti Ptuj d.o.o.

Trasa obvozne ceste prečka lokalno cesto Bakovci – Murska Sobota in regionalno cesto Murska Sobota – Lipovci. Obe križanji bosta urejeni s krožišči, z nadvozom pa bo urejeno tudi prečkanje železniške proge. Z izgradnjo obvoznice bomo razbremenili promet na južnem območju Murske Sobote, popolno funkcionalnost pa bo dobila z izgradnjo vzhodne obvoznice, ki bo sledila v nadaljevanju.

 »Projekt obsega izgradnjo slabih treh kilometrov ceste za dvosmerni promet v širini vozišča 6,5 m. V sklopu obvoznice bo Pomgrad postavil še vso pripadajočo infrastrukturo. K temu spada prometna oprema, kolesarske steze v krožiščih, ureditve obstoječih vodovodnih, elektro in plinskih inštalacij,  javna razsvetljava in protihrupna ograja«, je projekt opisal vodja projekta Andrej Vertič.

Predvideni rok za izgradnjo vseh del je 16 mesecev od datuma uvedbe v delo.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.