Aktualno

Nadgradnja hotela Osmine

Pomgradova ekipa izvaja prenovo hotela Osmine na hrvaški obali v bližini Dubrovnika. Hotelski kompleks se razteza na 11 hektarih površine in se bo po končani prenovi ponašal s kar 900 ležišči.

Center turističnega kompleksa je štirinadstropni objekt, sestavljen iz petih lamel, ki s svojo ukrivljeno obliko gostom iz vsake sobe ponuja pogled na morje. Stavba se ponaša s 142 hotelskimi sobami, tremi dvigali, gostinskim lokalom in recepcijo. S podzemnim tunelom je povezana z drugo zgradbo v hotelskem kompleksu. V njej so gostom na razpolago restavracija, gospodarski prostori, večnamenska dvorana ter dodatnih 42 hotelskih sob, obkrožena je gostinskim objektom z zunanjim bazenom ter tenis igriščem.

Pomgrad je pri projektu zadolžen za izvajanje armirano betonskih del. Večinoma bodo izvedena na drugi stavbi, ki bo imela po končani gradnji za vsaj 40 % večjo površino tlorisa. Glavni del armirano betonskih del je gradnja stopnišča in dveh dvigalnih jaškov, ki bodo povezovali novo recepcijo s podzemnim tunelom. »Gradnja stopnišča in dveh dvigalnih jaškov, ki imajo tlorisno površino 35 m2, nam predstavljajo velik izziv, saj višinska razlika med temeljno ploščo jaškov in streho recepcije znaša kar 24 metrov«, je povedal vodja gradbišča Robert Krajnc.

Poleg armirano betonskih del je Pomgrad zadolžen še za izvedbo zidarskih, izolaterskih in soboslikarskih del. Prenova hotelskega kompleksa bo s pozidavo obstoječih stavb ter dogradnjo novih delov objekta nivo hotela dvignila na štiri zvezdice, dela pa bodo predvideno zaključena pred začetkom glavne turistične sezone, maja 2017. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.