Aktualno

Nizkoogljična ekološka hiša e4 za mlado družino

Pomgrad bo skupaj s partnerji družini iz Kamniške Bistrice sezidal vzorčno nizkoenergijsko ekološko hišo. Sodoben objekt, poimenovan e4, predstavlja zdrav, energetsko učinkovit in finančno dostopen dom. Temelj projekta e4 je okoljska učinkovitost, saj gre za hišo z ničelno porabo energije. Projekt vsebuje sodobna spoznanja trajnostne gradnje. Naravni materiali zmanjšujejo porabo energije pri proizvodnji, hkrati pa ohranjajo naravne vire. Hiša porabi zelo malo energije, saj velik del potrebe po energiji proizvede sama iz obnovljivih virov iz neposredne okolice.

»Družina je pravkar dobila tretjega otroka, zato nov dom prihaja ob pravem času. Prepričani smo, da bo ta novi dom veliko pripomogel k veselemu družinskemu življenju. Pri tem projektu se je Pomgrad povezal s podjetjem Wienerberger, največjim svetovnim proizvajalcem opek za zidne, strešne in fasadne sisteme tudi zato, ker ocenjujemo, da se lahko na ta način približujemo individualnim kupcem. Tako nas kupci vidijo bolj dostopne tudi na področju individualne gradnje in ne le kot veliko gradbeno podjetje«, je pojasnil direktor komercialnega področja Boštjan Donša.

Nizkoenergijska ekološka gradnja je prihodnost gradbeništva, hkrati pa tudi trenuten izziv. Takšni projekti zahtevajo najnaprednejše in inovativne materiale ter tehnike gradnje. Pomgradu soočenje z zahtevnimi projekti nikoli ni predstavljalo ovir, temveč izziv, s katerim je podjetje pripravljeno na prihodnost.

Več na: http://www.e4hisa.si

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.