Aktualno

Ob 500-letnici protestantizma podarili unikatno klop

V sklopu projekta Zgodba o klopeh in ljudeh, ki poteka v Mariboru, je bila pred evangeličansko cerkvijo postavljena že deseta klop, tokrat postavljena ob 500-letnici protestantizma. Na njej sta navedena Luthrova misel »Tudi če bi vedel, da bo jutri konec sveta, bi danes posadil jablano.« in Trubarjev citat »Stati inu obstati.«

Unikatna klop je sestavljena iz 12 betonskih trikotnih elementov, narejenih iz belega betona. Površina betonskih elementov je štokana. Klop smo  proizvedli v Pomgradu d.d., in sicer v naši enoti DE ABI, zasnoval pa jo je arhitekt Uroš Rošker, biro biro d.o.o.

Projekt Zgodba o klopeh in ljudeh povezuje avtorje unikatnih, presežno oblikovanih klopi, ki so pripravljeni podariti Mariboru in ljudem, ki v njem živijo, lastno ustvarjanje. Z njim želijo avtorji poživiti mesto in ljudem ponuditi estetske in uporabne površine, ki v sebi nosijo različne zgodbe.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.