Aktualno

Podpisana je tripartitna pogodba za izvedbo Etape 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje

V Pomgradu smo kot eden izmed treh članov konzorcija izvajalcev, ki je bil izbran na javnem razpisu, z Ministrstvom za zdravje in Splošno bolnišnico Celje podpisali tripartitno pogodbo za izvedbo Etape 1 nadomestne novogradnje Splošne bolnišnice Celje. Gradnjo bomo izvedli skupaj s podjetjema Kolektor Koling d.o.o. in Medicoengineering d.o.o.

Nadomestna novogradnja je bila konec leta 2017 uvrščena v Nacionalni razvojni program (NRP) za 7- letno obdobje med leti 2019-2025, maja 2018 pa je bil na Ministrstvu za zdravje izdan tudi Sklep o zagotovitvi sredstev za delno Etapo 1 znotraj tega projekta. Etapa obsega izgradnjo centralne stavbe do tretje podaljšane gradbene faze (konstrukcija, fasada, streha, stavbno fasadno pohištvo, energetika, komunalno opremljanje, komunikacije) vključno s finalizirano in opremljeno kletjo s pritličjem. Pogodbena vrednost del je 23,724 mio evrov z DDV.  

Po terminskem planu financiranja in gradnje etape bodo dela zaključena do konca februarja 2022, ko bo v zgradbi odprta dnevna bolnišnica. Na strehi nove stavbe bo do takrat operativen tudi novi helioport.

Več na: https://www.sb-celje.si/novice/podpisana-pogodba-z-izvajalci-za-izvedbo-etape-1-nadomestne-novogradnje-splo%C5%A1ne-bolni%C5%A1nice-celje

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.