Aktualno

Pomgrad med redkimi gradbeniki z okoljskim certifikatom

Murska Sobota, 23. aprila 2018 – »Pridobitev  okoljskega certifikata ISO 14001:2015, skoraj na dan Zemlje, predstavlja za naše podjetje pomemben korak v odnosu do okolja pri našem vsakodnevnem delu na gradbenih projektih,« je ob prejetju certifikata povedal predsednik uprave Iztok Polanič. Pomgrad, d.d., je tako eno izmed redkih gradbenih podjetij v Sloveniji, ki je pridobilo tako pomemben certifikat, saj ga je v gradbeni dejavnosti težko pridobiti. Certifikat predstavlja tako pomemben vidik družbene odgovornosti podjetja v odnosu do okolja.

Standard ISO 14001 je eno od najpomembnejših orodij, ki ga uporabljajo organizacije po celem svetu, da bi odgovorile na izzive, ki jih njihove dejavnosti predstavljajo za okolje. Cilj standarda je ohranjanje okolja in primernih življenjskih pogojev za nadaljnje generacije. Obsega izpolnjevanje zakonskih zahtev, učinkovito izkoriščanje virov, ter preprečevanje onesnaževanja okolja. Če želi organizacija pridobiti in obdržati certifikat, mora izpolnjevati vse zakonske zahteve s področja varovanja okolja ter sprejeti svojo okoljsko politiko in jo nato izvajati tako, kot je bilo zamišljeno in načrtovano. Standard zahteva, da mora biti v okoljski politiki izražena zavezanost k neprestanemu izboljševanju varstva okolja.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.