Aktualno

POMGRAD RAZGLAŠEN ZA NAJ ZAPOSLOVALCA V POMURSKI REGIJI

Družba Pomgrad je bila razglašena za naj zaposlovalca 2018 v pomurski regiji. Naziv sta v okviru prireditve Pomursko podjetje leta 2018, ki je potekala v drugi polovici novembra v Gledališču Park v Murski Soboti, podelila organizatorja Pomurska gospodarska zbornica in tednik Vestnik. Z izborom in podelitvijo priznanj najuspešnejšim pomurskim podjetjem želita organizatorja izpostaviti dobra podjetja in dati podjetniški naravnanosti v regiji spodbudo za naprej.

Izbor naj zaposlovalca leta 2018 so organizatorji opravili na podlagi nabora kazalnikov, ki so jih pripravili na osnovi podatkov Agencije Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve. Pomgrad je za naj zaposlovalca leta imenovala strokovna komisija.

V Pomgradu smo se v letu 2017 uspešno soočili s pomanjkanjem ustreznega kadra – ustanovili smo Pomgrad Akademijo, program, katerega ključna naloga je usposabljati, vzgajati in ohraniti kader za potrebe družbe. V okviru Akademije smo do danes usposobili že več deset zaposlenih. Poleg tega smo številnim zaposlenim omogočili pridobitev in priznavanje temeljnih in poklicnih kompetenc, izobraževanje za dvig izobrazbene ravni, za napredovanje, boljše delovno mesto, osebni razvoj in kakovost življenja. V izobraževanje smo vključili različne skupine zaposlenih, od delavcev brez izobrazbe do vodilnih kadrov, od mladih do starejših zaposlenih.

Poleg možnosti dodatnega izobraževanja v odgovornosti do naših sodelavcev izvajamo še aktivnosti na področju promocije zdravja na delovnem mestu ter sodelavcem nudimo številne ugodnosti, ki jih lahko izkoristijo v prostem času. Spomladi smo pridobili tudi certifikat ISO 45001/2018 iz področja varnosti in zdravja pri delu. V okviru promocije med mladimi potencialnimi kadri v Pomgradu štipendiramo dijake v srednjih šolah, organiziramo pa tudi vodene oglede gradbišč in proizvodnje Pomgrad. Za osnovnošolske učence vsako leto organiziramo dan odprtih vrat, otrokom zaposlenih v družbi pa poleti omogočimo teden brezplačnih počitniških aktivnosti na različnih področjih ter enotedenski Pomgradov počitniški tabor.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.