Aktualno

Pomgrad tudi poleti v polnem zagonu

V začetku julija smo za IMO–REAL, d.o.o., pričeli z gradbenimi deli stanovanjskega objekta Vila blok Vrbišče. Funkcionalno enoto sestavljata dve stanovanjski vili etažnosti K+P+3, ki sta pod zemljo povezani s podzemno garažo. Stanovanja bodo dokončno zgrajena julija prihodnje leto, prvi stanovalci pa se bodo lahko vselili mesec dni kasneje. Vrednost pogodbenih del znaša slabih 2,2 milijona evrov.

Vila blok Vrbišče je velika 21,5 x 16,9 m, v vsakem stolpiču pa ima po deset stanovanj, razdeljenih po tri na nadstropje. V najvišji etaži je samo eno stanovanje, ki se razprostira čez cel stolpič. Poleg bivalnih površin ima vsako stanovanje tudi svojo teraso.

»Vsa stanovanja so opremljena iz visokokakovostnih materialov z dolgo življenjsko dobo, kar nakazuje na visoko kakovost bivanja. Pri večini stanovanj bodo kuhinje in kopalnice imele okna, kar omogoča naravno osvetlitev in prezračevanje prostora. Kuhinje v vseh stanovanjih bodo imele še ločeno shrambo,« pojasnjuje vodja gradbišča Gregor Kocuvan. Klet bloka Vrbišče je pravokotne oblike tlorisne velikosti 50,32 x 22,20 m. V njej je prostora za 26 vozil, kolesarnico in shrambne prostore za lastnike stanovanj.

Z vgrajenimi toplotnimi črpalkami sistema voda–voda bomo izkoristili energijo podtalnice, ki bo uporabna tako za ogrevanje prostorov, kot za toplo sanitarno vodo. Toplotna izolacija objekta bo zagotavljala majhno toplotno prevodnost, kar pomeni, da bodo prostori pozimi ostali topli, poleti pa hladni. Za objekt je bila izdelana tudi energetska izkaznica, ki opisuje predvideno energetsko stanje objekta po končani gradnji. Z izračunano toploto za ogrevanje 12,434 kWh/m2a se objekt uvršča v najvišji energetski A1/A2 razred.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.