Aktualno

Pomgrad uspešno zaključil gradnjo razglednega stolpa Vinarium

SGP Pomgrad je v konzorciju skupaj z Nafto Strojna uspešno zaključil gradnjo razglednega stolpa Vinarium. V Pomgradu smo ponosni, da smo bili izbrani za vodilnega partnerja pri gradnji. Stolp smo brez večjih težav uspeli zgraditi, kljub nekaterim vmesnim vremenskim neugodnostim.

Postavitev razglednega stolpa predstavlja za naše podjejte eno največjih jeklenih konstrukcij, ki smo jih zgradili v Pomgradu. S postavitvijo stolpa smo pridobili veliko novih znanj in izkušenj, prav tako pa tudi referenco, ki nam bo omogočala prijavljanje za podobne zahtevne projekte.

Stolp v višino meri 53,5 metra, do vrha pa vodi 240 montažnih stopnic. Zgrajen je po trajnostnih merilih z najmanjšimi možnimi vplivi na okolje. Razgledni stolp sestavljajo štirje deli: obodna nosilna kovinska konstrukcija stebrov, ki objema krožno konično zasnovan pritlični del objekta, ki se konča z ravno streho. Na vrhu stolpa je zastekljen razgledni prostor in nad njim odprta razgledna ploščad na višini 42 metrov. Ta je s pritličjem povezan s šesterokotnim jeklenim dvigalnim jaškom po obodu zastekljenim s toniranim steklom, okoli katerega se spiralno pnejo odprte kovinske stopnice.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.