Aktualno

Rekonstrukcija mostu čez Dravo na Ptuju

Pomgrad je z naročnikom del, Direkcijo Republike Slovenije za infrastrukturo, podpisal pogodbo o prenovi dotrajanega ptujskega mostu čez Dravo in Studenčnico. Dela se bodo začela aprila 2017.

Obnova 50 let starega mostu, ki povezuje levi in desni breg Drave in predstavlja glavno ptujsko prometnico, bo predvidoma trajala leto in pol. S projektom je predvideno celovito popravilo mostu. Gre za zelo velik poseg, saj je glede na starost in obremenitve, ki jih most prenaša, potrebna celovita sanacija. Projekt vključuje popravilo temeljev, ki se nahajajo v vodi in celotne nosilne konstrukcije mostu, ter prenovo zgornje voziščne konstrukcije, ki bo v celoti zgrajena na novo. K obnovi prav tako spada zamenjava komunalnih vodov, obnova varnostne ograje in prometna signalizacija. S prenovo se bo spremenila tudi statična konstrukcija, s tem pa se bo povečala togost objekta in hkrati okrepila njegova nosilnost. 

»Rekonstrukcija predvideva dodatne zunanje kable. Na zgornji površini voziščne plošče mostu bomo izvedli celotno obnovo krova z novim dodatnim betonom debeline 10 cm. Prav tako bomo sanirali vse razpoke in poškodbe prometno zelo obremenjenega mostu. Na rečnih podporah pa predvidevamo popravke in zaščito betona pod in nad vodno gladino,« je izzive tehnično zapletene prenove opisal vodja projekta Leon Ruhitel. V času izvajanja del promet čez most ne bo mogoč. Obvoz za osebna vozila bo speljan čez Puhov most, pešcem pa bo na voljo bližnji most za pešce.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.