Aktualno

SGP Pomgrad gradi štiri večstanovanjske objekte v Ljubljani

Družba SGP Pomgrad je s Stanovanjskim skladom RS konec januarja podpisala pogodbo o izgradnji štirih večstanovanjskih objektov v kompleksu F2 na Brdu pri Ljubljani. Gradnja stanovanjskih enot se je pričela 15. februarja 2016, vrednost projekta pa je 8,4 milijona evrov.

»Skupina Pomgrad neprestano izvaja nove projekte. Ponosni smo, da je v teku tudi izgradnja 103 stanovanjskih enot v štirih objektih (A1, A2, B in C) v soseski Brdo pri Ljubljani. Prizadevali si bomo, da bomo dela zaključili v dogovorjenem roku 20 mesecev do pridobitve uporabnega dovoljenja«, je ob podpisu pogodbe s Stanovanjskim skladom RS povedal Igor Banič, predsednik uprave SGP Pomgrad.

Objekti A1, A2 in B se nahajajo v kletni etaži kompleksa F2, v kateri so predvideni zidani kletni boksi in parkirna mesta za potrebe stanovalcev vseh štirih objektov. Trije objekti so plitvo temeljeni, objekt C pa je temeljen na pilotih in nima kletne etaže. Objekti so sicer grajeni klasično z armirano betonskimi stenami, dvigalnimi in stopniščnimi jaški ter z armirano betonskimi ploščami etažnosti  P+3.

»Doslej smo že postavili zaščitno ograjo, postavili gradbene provizorije (garderobe, skladišča, pisarne, sanitarne objekte in deponije opreme), izvedli začasne komunalne priključke, dovoze na gradbišče in del pripravljalnih del ter zakoličili obstoječe komunalne vode. Na gradbišču smo pričeli z varovanjem gradbene jame in izvedbo testnega geotehničnega sidra. V prihodnjih dneh sledijo priprave za izvedbo pilotov, nadaljevanje z zaščito gradbene jame in opravljanje zemeljskih del«, je tekoča gradbena dela predstavil odgovorni vodja gradbišča Samuel Gubenšek. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.