Aktualno

SGP Pomgrad soudeležen pri oskrbi s pitno vodo Pomurja

Konec novembra 2015 smo zaključili s pomembnim dvoletnim projektom »Oskrba s pitno vodo Pomurja – Sistem C«, pri katerem je sodelovalo osem pomurskih občin. Projekt so sofinancirali Evropska unija, Ministrstvo za okolje in prostor ter vodni sklad. Vrednost izvedenih del, pri katerih smo bili vodilni izvajalec, znaša slabih 20 mio EUR.

»Veseli in ponosni smo, da smo kot izvajalci del sodelovali pri uresničevanju projekta, ki za Pomursko regijo, v kateri primarno delujemo, prinaša vrsto dobrobiti. Glavni učinek projekta je bilo namreč izboljšanje kakovosti in zagotavljanje zanesljive oskrbe prebivalcev s pitno vodo na območju vseh sodelujočih pomurskih občin. To v praksi pomeni zagotovitev čiste pitne vode za skupaj približno 37.000 prebivalcev,« pojasnjuje vodja projekta Marjan Černčič, inž. grad.

Projekt je povezal občine Ljutomer, Razkrižje, Veržej, Križevce, Sveti Jurij ob Ščavnici, Gornjo Radgono, Radence in Apače. V sklopu projekta smo uredili štiri vodne vire v Lukavcih, Moti, Podgradu in Segovcih. Zgradili smo sodobno primarno in sekundarno vodovodno omrežje, pripadajoče vodohrane in prečrpalne postaje v dolžini 90 km. V občinah Ljutomer in Apače smo dogradili tudi sistem odvajanja in čiščenja odpadne vode, vključno z nadgradnjo čistilne naprave Apače. To bo pripomoglo k zmanjšanju onesnaževanja okolja ter k zaščiti podzemne in površinske vode.

Z deli na tem projektu smo pričeli v začetku septembra 2013 in zaključili konec novembra lani. V času izvajanja projekta smo naleteli na kar nekaj sprememb, ki so zahtevale dodatna dela in posledično podaljšan rok izvedbe. Kljub manjšim oviram, ki so sicer pričakovane pri tako kompleksnih projektih, smo s skupnimi močmi projekt korektno izpeljali do konca.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.