Aktualno

SGP Pomgrad z deli na AC Draženci–Gruškovje I.faza v polnem zagonu

V juliju 2015 smo v SGP Pomgrad skupaj s CP Ptuj, Gorenjsko gradbeno družbo in CGP Novo mesto podpisali pogodbo za izvedbo prvega dela AC odseka Draženci–Gruškovje I. faza. Vrednost pogodbenih del za težko pričakovano gradnjo znaša dobrih 56,2 milijona evrov. Gradbena dela na odseku potekajo v skladu z načrtom in so v polnem zagonu po celotnem odseku.

SGP Pomgrad je vodilni partner v projektu in prevzema 56-odstotkov vseh pogodbenih del. Gradnja zajema 7,28 km avtoceste, 25 kategoriziranih in 24 nekategoriziranih deviacij, priključka Lancova vas in Podlehnik, 4 nadvoze, 2 podhoda, 1 podvoz, 12 mostov, 8 škatlastih prepustov, 6 opornih zidov, vodnogospodarske ureditve vodotokov, plato oskrbne postaje Podlehnik ter prestavitve in ureditve energetske in komunalne infrastrukture. 

»Posebnost pri gradnji tega odseka je ureditev prometnih tokov oz. prometne logistike v času gradnje, saj je glavno traso avtoceste potrebno graditi ob oziroma na posameznih mestih obstoječe glavne ceste. To pomeni, da bo promet na relaciji mejnih prehodov Šentilj in Gruškovje skozi celotno obdobje gradnje potekal skorajda nemoteno, za kar si bomo kot izvajalci del prizadevali z ustrezni organizacijo in načrtovanjem del«, pojasnjuje vodja projekta Jožef Trstenjak.

Predvidevamo, da bomo z deli zaključili jeseni 2017.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.