Aktualno

Srečanje poslovnih partnerjev družbe SGP Pomgrad: o uspešnem poslovanju, načrtih in družbeno odgovorni gesti

V pričakovanju poslovnega dobička širjenje v regijo – Kljub neugodnim razmeram v panogi podjetje aktivno tudi na področju družbene odgovornosti

Murska Sobota, 14. januar 2016

Družba SGP Pomgrad je v grajski dvorani murskosoboškega gradu priredila srečanje za poslovne partnerje. Skupaj z gosti so predstavniki podjetja spregovorili o iztekajočem se poslovnem letu in načrtih za prihodnost. Pri tem je, kot je izpostavil predsednik uprave SGP Pomgrad, Igor Banič, pomembno zaupanje in krepitev poslovnih vezi ter nadaljevanje uspešnega sodelovanja tudi v letu 2016.

Udeležence poslovnega srečanja in poslovne partnerje je nagovoril predsednik uprave družbe SGP Pomgrad Igor Banič, ki je poudaril, da je za družbo uspešno poslovno leto 2015, k dobrim rezultatom pa je pripomogla tudi reorganizacija podjetja in uspešna sanacija poslovanja v družbi ABI.

»Po naših ocenah bo konsolidirana realizacija v letu 2015 na ravni iz leta 2014, kar pomeni okrog 130 milijonov evrov. Prav tako ocenjujemo, da smo v 2015 v primerjavi s predhodnim letom povišali dobiček. Za nami so uspešni, inženirsko zahtevni projekti, kot na primer podvoz v Murski Soboti, nadvoz Grobelno in mnogi drugi. Verjamem, da bo leto 2016 za našo družbo stabilno, saj že izvajamo niz uspešnih gradbenih projektov in se trudimo za pridobitev nekaterih novih,« je dodal Banič.

Družba SGP Pomgrad se kljub neugodnemu poslovnemu okolju za dejavnost gradbeništva, ki se sooča z velikim nihanjem državnih investicij, s pomanjkanjem dolgoročnih planov in z neustrezno zakonodajo s področja poslovanja panoge (Zakon o javnih naročilih, predlog gradbenega zakona, Zakon o pooblaščenih arhitektih in inženirjih ter Zakon o prostorskem načrtovanju) trudi s pridobivanjem novih projektov. Prav tako se SGP Pomgrad usmerja v intenzivno širitev na avstrijski in hrvaški trg.

Obenem s široko podporo različnim dejavnostim podjetje aktivno izpolnjuje tudi zaveze družbene odgovornosti. Na srečanju so tako že tretjič zapovrstjo del sredstev, namenjenih za obdarovanja in voščilnice, predali vodji Kriznega centra za mlade Murska Sobota, Simoni Neuwirt Bokan. Ob predaji donacije v višini 5.000 EUR je predsednik uprave Igor Banič povedal, da bo center, delujoč pod okriljem Centra za socialno delo Murska Sobota, tako tudi s Pomgradovo pomočjo mladim iz socialno ogroženih ali družin v stiski, ki se v centru družijo in dobijo učno pomoč, zagotovil 1.100 toplih obrokov.

_________________________________________________________________________________________________

Dodatne informacije:

Mojca Frešer
SGP Pomgrad d.d.
Bakovska ulica 31
9000 Murska Sobota
Slovenija

T: +386 (0)2 53 41 811
F: +386 (0)2 53 41 825
E: mojca.freser@pomgrad.si

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.