Aktualno

Urejanje severnega dela obrtno-industrijske cone (SOIC)

Z Občino Murska Sobota smo v Pomgradu pred začetkom gradbenih del v prostorih soboške občine podpisali pogodbo za izvedbo ureditve cestne in komunalne infrastrukture na območju druge faze ureditve cestne in komunalne infrastrukture na manjkajočem območju II. Faze dela Severne obrtno-industrijske cone. Projekt je pomemben  za razvoj malega in srednjega podjetništva v občini, v načrtu je tudi širjenje cone.

Tako bo zagotovljen kakovosten prostor za gospodarski razvoj občine in regije. Letos bodo za to porabili 420.000 evrov, projekt pa sofinancirata država in EU.

Konec maja 2020 je predviden začetek gradnje na območju druge etape omenjene cone, končana bo predvidoma avgusta. Gradnja na območju tretje etape je načrtovana v letih 2021 in 2022.

Dela, ki jih bo izvajal Pomgrad, zajemajo zgraditev ceste z meteorno odvodnjo, javno razsvetljavo in parkirišča, fekalno kanalizacijo, vodovod in zelene površine. Cilj projekta je povečanje dodane vrednosti malih in srednje velikih podjetij in je skladen z operativnim programom za izvajanje Evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020.

Sredstva Evropskega sklada za regionalni razvoj in namenska sredstva proračuna države so v deležu 75 proti 25 odstotkov na podlagi dogovora za razvoj Pomurske razvojne regije. Višina sofinanciranja je do 100 odstotkov upravičenih stroškov projekta in je omejena z višino sofinanciranja za ta projekt v okviru dogovora za razvoj regij. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.