Aktualno

Uspešno zaključili z ureditvijo nivojskih prehodov na železnici

V sredini oktobra 2015 smo v dogovorjenem roku zaključili z gradbenimi deli na križanjih ceste z železniško progo (Murska Sobota in Beltinci). Vrednost projekta, sestavljenega iz devetih podsklopov, znaša 26,7 milijona evrov.

SGP Pomgrad je bil 90-odstotni izvajalec del t. i. Sklopa F, za preostali delež pa je bil odgovoren partner projekta, družba Strabag. Skupaj smo se križanja cestnega prometa z železniško progo v Prekmurju lotili tako, da smo oblikovali 6 prehodov, ki smo jih uredili v nivojsko križanje z varovanjem in zapornicami. Prav tako smo zgradili 3 izvennivojske prehode – podvoz in podhod v Murski Soboti ter nadvoz v Beltincih. 

»Cilj ureditve nivojskih prehodov je bilo povečanje varnosti na delih, kjer se srečata cestni in železniški promet. V ta namen smo zgradili kar 9 novih križanj. Ob tem smo ukinili 8 nivojskih nezavarovanih križanj in jih nadomestili z izgradnjo povezovalnih cest. Slednje sedaj usmerjajo promet na zavarovane nivojske prehode z zapornicami«, gradnjo pojasnjuje predsednik uprave SGP Pomgrad Igor Banič.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.