Aktualno

Zaključena I. faza obnovitvenih gradbenih del na AC Maribor (Ptujska) – Slivnica

Konec novembra 2015 smo uspešno zaključili I. fazo obnove voziščne konstrukcije na avtocestnem odseku Maribor (Ptujska) – Slivnica v smeri Maribora. Z II. fazo v smeri Ljubljane bomo pričeli letos spomladi. Za morebitne občasne zastoje, zaradi procesa gradnje, se uporabnikom seveda opravičujemo. 

Skupna vrednost vseh gradbenih del na tem projektu znaša 4,8 milijonov evrov.

»Gradbena dela I. faze smo na štajerski avtocesti izpeljali v dogovorjenem roku, to je v  31 koledarskih dnevih, med koncem oktobra in koncem novembra 2015. V tem času smo obnovili 3,9 km dolg avtocestni odsek Maribor (Ptujska) – Slivnica v smeri Maribora. Z opravljenim delom v tej fazi smo zadovoljni in že usmerjeni v spomladansko nadaljevanje,«je dejal predsednik uprave SGP Pomgrad Igor Banič.  

Trasa odseka avtoceste Pesnica – Slivnica je zasnovana kot štiripasovnica s po dvema voznima pasovoma ter enim odstavnim pasom v vsaki smeri in vmesnim ločilnim pasom. Obnova voziščne konstrukcije na tem odseku se je zato izvajala s preusmeritvijo prometa na sosednje pasove prek začasnega prehoda na srednjem ločilnem pasu.

»Na gradbišču je bilo dnevno prisotnih okrog 60 delavcev, ki so na avtocesti najprej izvedli demontažo obstoječih BVO in JVO, nato pa še rezkanje poškodovanega oziroma dotrajanega asfalta. V sredinskem ločilnem pasu smo vgradil nova JVO v dolžini 3.9 km, torej v celotni dolžini obravnavanega odseka. Ločilni pas smo predelani iz zelene v nezeleno obliko,« je proces obnove avtocestnega odseka pojasnil vodja gradbišča Marjan Černčič, inž. grad.

Po končanih gradbenih in asfalterskih delih smo v podjetju SGP Pomgrad izvedli montažo nove BVO in JVO na zunanjih in notranjih pasovih avtoceste, ponovno postavili začasno odstranjene vertikalne prometne signalizacije in ponovno izvedli horizontalne prometne signalizacije.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.