Aktualno

Zaključevanje prve etape avtoceste Draženci–Gruškovje

Avtocesta Draženci-Gruškovje je zadnji manjkajoči odsek avtocestnega omrežja med mejnima prehodoma Šentilj in Gruškovje, ki bo izboljšal prometne povezave s sosednjima državama. Prvo etapo manjkajočega odseka Pomgrad izvaja skupaj s partnerji CP Ptuj, Gorenjsko gradbeno družbo in CGP Novo mesto.

Pomgrad gradi odsek v dolžini  1,7 km, postavil pa bo tudi prometno opremo in protihrupne ograje na celotni dolžini avtoceste. V okviru projekta bomo zgradili priključek Podlehnik, deviacije, 4 nadvoze, 2 mostova, podvoz, 4 prepuste in 2 oporna zidova. Ob tem bomo izvedli tudi globoko temeljenje za vse objekte in poskrbeli za prestavitev električnih instalacij.

»Gradnja avtocestnega odseka poteka v dveh fazah, saj je nova avtocesta speljana na mestu obstoječe glavne ceste Maribor – Gruškovje, po kateri mora v času gradnje nemoteno potekati regionalni mednarodni promet. Konec lanskega leta smo dokončali prvo fazo in preusmerili promet na že zgrajeno prvo polovico avtoceste. Trenutno potekajo aktivnosti za izvedbo druge faze, ki pa je manj zahtevna. Pri izvedbi nam največjo težavo povzroča promet v času turistične sezone v poletnih mesecih, zaradi katere smo bili primorani prilagoditi tehnologijo gradnje in posvetiti več pozornosti varstvu pri delu«, je potek del opisal vodja projekta Jožef Trstenjak.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.