AB hala Paloma

V prvi fazi je bilo potrebno za potrebe novega stroja, obstoječo halo povečati, rekonstruirati, odstraniti obstoječi nadstrešek v podaljšku hale ter izvesti dozidavo le-te v prostor. Na prostoru bivšega stroja so se porušili obstoječi objekti in zgradilo se je novo skladišče matičnih zvitkov z manjšim delom za shranjevanje kemikalij. 

Objekt je zasnovan v dveh kubusih, skupnih dimenzij 71 x 37 m, v večjem delu AB montažne konstrukcije je večji kubus pravokotne oblike za namene skladiščenja matičnih zvitkov ter manjši kubus za namene shranjevanja nevarnih snovi. Objekt temeljil na AB pilotih in temeljnih gredah, v katere so vgrajena sidra sistema PEIKKO zaradi pomankanja prostora. Skladišče je izvedeno iz montažnih prefabriciranih armirano-betonskih elementov (stebri, nosilci, etažne prednapete votle plošče, stene ter AB fasada). Nad AB fasado je izvedena jeklena podkonstrukcija na katero so montirali fasadni in strešni paneli. Posebnost skladišča je ta da je izvedena zrakotesno, zaradi predvidenega protipožarnega sistem redukcije zraka.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se