Obrat za proizvodnjo utekočinjenih plinov Messer

Pomgrad je gradnjo novega obrata za proizvodnjo utekočinjenih plinov družbe MESSER Slovenija, v industrijski coni Trata v Škoflji Loki, zaključil v mesecu aprilu 2018.
Vodja projekta v Pomgradu Mitja Krajnc, je povedal: »V gradbenem smislu je bila še posebej zahtevna izdelava stolpa za separacijo plinov – COLD BOX, saj v višino meri kar 55 metrov. Njegova postavitev je bila pravi inženirski podvig, saj smo ga postavili s kar 500 tonskim dvigalom. Stolp je sidran v temeljno betonsko ploščo. Ta je debela 2 metra in zabetonirana na devet pilotov premera 100 centimetrov. Za izgradnjo temeljne plošče, smo porabili kar 160 m3 betona.« 
V okviru projekta je največji objekt strojnica. Sestavljena je iz montažnih AB elementov tlorisa 30,6m x 15,75m. Poleg strojnice so pomembni objekti še transformatorska postaja, upravni objekt, objekt za črpalke hladilne vode, tehtnica in objekt za vzdrževanje in priročno skladišče. Ti so vsi zgrajeni iz armiranega betona.
Poleg izgradnje vseh potrebnih objektov je Pomgrad uredil tudi okolico ter zgradil odsek javne ceste, vključno z vso prometno in komunalno infrastrukturo.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se