Hotel The Orchid Plitvice

Pomgrad še naprej širi izvedbo svojih gradbenih projektov v sosednjo Hrvaško, kjer smo v kraju Ličko Petrovo Selo, ki leži v neposredni bližini nacionalnega parka Plitvičkih jezer,  zgradili hotel s 4+ zvezdicami - The Orchid Plitvice. Hotel so   preimenovali v  Hotel Lyra, saj  se na tem mestu vidi zelo lepo ozvezdje Lyra. Objekt, ki je v neposrednem stiku z naravo, gostom omogoča bivanje v sožitju med krošnjami dreves, v prav posebnem okolju, ki ga lahko najdemo le na tem delu Hrvaške.

 S pripravljalnimi deli in rušitvijo obstoječe stare šole smo pričeli septembra 2017. Posekati smo morali del gozda in del izkopa narediti v trdi kamnini. Posebej pazljivi smo bili pri izkopu,  saj so v tem delu Hrvaške ostale mine od vojne.

Hotel, katerega je delno financirala Evropska Unija, je etažnosti P + 1N + 2N + 3N + 4N in vsebuje 58 modernih hotelskih sob in luksuzni apartma. Gostje hotela se lahko družijo v odprti hotelski restavraciji ter baru, ki vzbuja prijetno vzdušje; prav tako pa je poskrbljeno za mirno sproščanje v masažnem salonu ali v novodobnem fitnesu. Prav tako hotel zajema prijetno suvenirnico, za nakup spominkov iz prisluženega oddiha.  V duhu neokrnjene narave, so okoli objekta urejene sprehajalne poti.

Pred objektom so urejena parkirna mesta, prometni režim pa je urejen s pomočjo krožnega toka.

Tlorisna površina objekta znaša 1.262,00 m2, skupna bruto površina pa 4.338,00 m2. Zunanje mere znašajo 52,00 x 23,00 m, najvišja točka hotela pa je na 19,00 m nad tlemi.

Tretjina objekta je temeljena na skali, za drugi dve tretjini objekta pa je bilo potrebno vgraditi 55 pilotov, ki so globoki tudi do 14,00 m.

Celotna nosilna konstrukcija je armirano betonska, medtem, ko so predelne stene suho-montažne izvedbe.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se