Gradnja Študentskega paviljona v Osijeku sledi načrtovani dinamiki del

Pomgrad je septembra 2018 pričel z izgradnjo študentskega paviljona Osijek. Rok za predajo končnega objekta doma, trga in parkirišča znaša 20 mesecev. Po petih mesecih dela izvedba projekta sledi načrtovani dinamiki del.

Objekt nove zgradbe Študentskega paviljona Osijek se nahaja v študentskem naselju na obrobju mesta Osijek. Objekt se nahaja v neposredni bližini Gradbene fakultete, Agronomske fakultete in že obstoječega študentskega doma. Lokacija objekta je ravno zaradi tega razloga idealna za namestitev bodočih študentov. Izgradnja novega doma bo mestu Osijek veliko prinesla, saj se bo delno razrešila stanovanjska problematika v mestu, prav tako pa bodo imeli študenti povečano ponudbo ob iskanju prenočišč.

Izgradnja novega doma poteka v naslednjih fazah:

Izgradnja stavbe novega študentskega doma,
Izgradnja povezovalnega mosta, ki je ogrevan in povezan z obstoječim domom,
Rekonstrukcija obstoječega trga in hortikulturne ureditve zunanjih površin,
Rekonstrukcija obstoječega parkirišča z izgradnjo nadstrešnice z solarnimi kolektorji,
Izgradnja dodatnih parkirnih mest ob obstoječi cesti.

Površina študentskega doma je pravokotne oblike, skupna etažna površina pa znaša 2440 m2. Objekt je orientiran v smeri sever - jug. Območje gradnje je omejeno s sprehajalnimi potmi. Neto površina nove zgradbe študentskega doma je 15.770,95 m2. Stavba je sestavljena iz kletne etaže in 6 nadstropij (Klet + Pritličje + 4 etaže + Podstrešje z galerijo). Najvišja točka objekta je 23,50 m.

Na zahodni strani parcele je obstoječi študentski dom, ki bo z ogrevanim mostom povezan z novim objektom. Most je zasnovan iz železne konstrukcije in v celoti zastekljen, dolžine 28,0m in višine cca 3m. Spojna točka mosta in nove stavbe se nahaja v prvem nadstropju zahodne fasade nove stavbe. Obe stavbi bosta po zaključku gradnje predstavljali celovito prostorsko enoto.

V študentskem domu bo na voljo 796 ležišč, ki bodo razdeljena v 404 sobah. Sobe se razlikujejo glede na število ležišč.

Stavba je razdeljena na dve konstruktivni enoti (dilatacija). Osnovna konstrukcija je sestavljena iz armiranega betonskega konstrukcijskega sistema s polnitvijo opeke na fasadni steni. Zanimivost tega objekta sta fasada in streha, ki bosta izvedeni s fotovoltaičnimi panelami, kot neke vrste sončna elektrarna, vse skupaj povezano in speljano v klet do elektro postaje.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.