Študentski paviljon v Osijeku

Objekt nove zgradbe Študentskega paviljona Osijek se nahaja v študentskem kampusu na obrobju mesta Osijek, ki je četrto največje mesto na Hrvaškem. Objekt se nahaja v neposredni bližini Gradbene fakultete, Agronomske fakultete in že obstoječega študentskega doma. Lokacija objekta je idealna za namestitev bodočih študentov. Izgradnja novega doma bo veliko prinesla mestu Osijek, saj se bo delno razrešila stanovanjska problematika vezna za študentsko iskanje prenočišč.

Pomgrad je s hčerinskim podjetjem H-GRAD d.o.o. z gradnjo v kampusu pričel v septembru leta 2018. Izgradnja pa je bila ločena na naslednje faze:

1. Izgradnja stavbe novega študentskega doma,
2. Izgradnja povezovalnega mosta, ki je ogrevan in povezan z obstoječim domom,
3. Rekonstrukcija obstoječega trga in hortikulturne ureditve zunanjih površin,
4. Rekonstrukcija obstoječega parkirišča z izgradnjo nadstrešnice z solarnimi kolektorji,
5. Izgradnja dodatnih parkirnih mest ob obstoječi cesti.

Površina študentskega doma je pravokotne oblike, skupna etažna površina pa znaša 2440 m2. Objekt je orientiran v smeri sever - jug. Neto površina nove zgradbe študentskega doma je 15.770,95 m2. Stavba je sestavljena iz kletne etaže in 6 nadstropij (Klet + Pritličje + 4 etaže + Podstrešje z galerijo). Najvišja točka objekta je 23,50 m.

Na zahodni strani parcele je obstoječi študentski dom, ki je sedaj z ogrevanim mostom povezan z novim objektom. Most je zasnovan iz železne konstrukcije in v celoti zastekljen, dolžine 28,0m in višine cca 3m. Spojna točka mosta in nove stavbe se nahaja v prvem nadstropju zahodne fasade nove stavbe. Obe stavbi po zaključku gradnje predstavljata celovito prostorsko enoto.

V študentskem domu je na voljo 796 ležišč, ki so razdeljena v 404 sobah. Sobe se razlikujejo glede na število ležišč.

Stavba je razdeljena na dve konstruktivni enoti (dilatacija). Osnovna konstrukcija je sestavljena iz armiranega betonskega konstrukcijskega sistema s polnitvijo opeke na fasadni steni. Zanimivost tega objekta sta fasada in streha, ki sta izvedeni s fotovoltaičnimi panelami, kot neke vrste sončna elektrarna, vse skupaj povezano in speljano v klet do elektro postaje.

Gradnja objekta je potekala skladno z revidiranim terminskega planom, s katerim je bilo potrebno podaljšati rok izvedbe, zaradi težav pri dobavi opreme in materiala povzročenih s pandemijo COVID-19.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se