Gradnja viadukta Sejanca poteka po predvidenem planu

Pomgrad je 20. septembra lansko leto pričel z gradnjo viadukta Sejanca. Gre za prvi izmed objektov, ki so predvideni na odseku povezovalne ceste Ptuj – Ormož. V skladu s pogodbo, ki jo je Pomgrad podpisal z naročnikom, družbo DARS je rok za dokončanje prve faze 18. julij 2019. Neto vrednost pogodbenih del znaša dobra dva milijona EUR.

Gradnja objekta je predvidena v dveh fazah. V prvi fazi je predvidena izvedba objekta do mere, da bo možna uporaba viadukta za namen dostopa do gradbišča trase ceste med Ptujem in Ormožem. Ko bodo dokončana dela na trasi ceste, bo izvedena druga faza gradnje viadukta, katere trajanje je odmerjeno na 5 mesecev, ter zajema zaključna gradbena dela, po katerih bo objekt predan v uporabo.

Direktor projekta Bogdan Rojs je izpostavil, da je gradnja nekoliko specifična tudi zaradi dejstva, da se je gradnje viadukta v preteklosti lotilo že več podjetij, zaradi česar so nekateri elementi že zgrajeni, vendar jih je potrebno sanirati.

Več tehničnih značilnosti viadukta je predstavil vodja gradbišča Leon Ruhitel, ki je povedal: »Prekladna konstrukcija je zasnovana kot kontinuirana, prednapeta betonska konstrukcija, votlega škatlastega prereza s poševnima stojinama. Razponi viadukta bodo 26 m + 4 x 35 m + 26 m, skupna dolžina objekta bo znašala 192 m. Višina škatlastega prereza vzdolž osi konstrukcije bo konstantna in bo znašala 2.6 m, širina voziščne plošče pa 11.30 m. Nosilna konstrukcija se bo izvedla s tehnologijo narivanja, pri čemer bo delavnica in oprema za narivanje na nasipu ob spodnjem oporniku. Predvidenih je 11 delovnih taktov, pri čemer bo porabljenih 7 dni za dokončanje posameznega takta.«

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.