Viadukt Sejanca

Pomgrad je septembra 2018 pričel z gradnjo viadukta Sejanca. Bil je prvi izmed objektov, ki so predvideni na odseku povezovalne ceste Ptuj – Ormož. Pomgrad je pogodbo podpisal z naročnikom, družbo DARS d.d. v neto vrednost dobra dva milijona EUR.

Gradnja objekta je bila v dveh fazah. V prvi fazi je bila izvedba objekta do mere, da je bila možna uporaba viadukta za namen dostopa do gradbišča trase ceste med Ptujem in Ormožem. Po dokončanih delih na trasi ceste, se je izvedla druga faza gradnje viadukta, ki je zajemala zaključna gradbena dela, po katerih je bil objekt predan v uporabo.

Direktor projekta Bogdan Rojs je izpostavil, da je bila gradnja nekoliko specifična tudi zaradi dejstva, da se je gradnje viadukta v preteklosti lotilo že več podjetij, zaradi česar so bili nekateri elementi že zgrajeni, vendar jih je bilo potrebno sanirati.

Več tehničnih značilnosti viadukta je predstavil vodja gradbišča Leon Ruhitel, ki je povedal: »Prekladna konstrukcija je zasnovana kot kontinuirana, prednapeta betonska konstrukcija, votlega škatlastega prereza s poševnima stojinama. Razponi viadukta bodo 26 m + 4 x 35 m + 26 m, skupna dolžina objekta bo znašala 192 m. Višina škatlastega prereza vzdolž osi konstrukcije bo konstantna in bo znašala 2.6 m, širina voziščne plošče pa 11.30 m. Nosilna konstrukcija se bo izvedla s tehnologijo narivanja, pri čemer bo delavnica in oprema za narivanje na nasipu ob spodnjem oporniku. Predvidenih je 11 delovnih taktov, pri čemer bo porabljenih 7 dni za dokončanje posameznega takta.«

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se