Izgradnja hitre ceste na 3. razvojni osi sever - sklop F – Jenina

Na projektu sodelujemo štirje JV partnerji, med katerimi je Pomgrad d.d. vodilni partner.  V sklopu projekta je predvidena izvedba hitre ceste v dolžini 1.380 m, dva viadukta (Jenina in Visočnik) in dve večji oporni konstrukciji ter vsa pripadajoča javna infrastruktura.   

Izvajamo globoko temeljenje viadukta Jenina, ki bo namenjen za cestni promet in pripravljamo dostopne poti do posameznih objektov, kar ni enostavno, saj je teren izjemno zahteven in nedostopen. V sklopu projekta, bo potrebno izkopati 290.000 m3 zemeljskega materiala, od katerega bo več kot polovica predelana in ponovno vgrajena v nasipe.

Izvedli smo 120 AB – pilotov premera 150 cm dolžin od 5 – 17 m. Skupna dolžina vseh pilotov, je znašala 1493 m, skupna poraba betona pa slabih 2880 m3. Na objektu oporna konstrukcija 10 – OK – 40 in 10 – OK – 05 je v teku izvedba trajnih prednapetih geotehničnih sider in pasivnih paličnih geotehničnih sider, na sidrani branasti konstrukciji. Trajna prednapeta sidra so dolžin od 25 do 30 m. Izvedenih je približno 25 % vseh sider.  Dela so se in se še izvajajo v zelo zahtevnih pogojih.

Za dokončanje projekta v pogodbenem terminu, je ključnega pomena prestavitev obstoječega plinovoda, kateri se nahaja na lokaciji delavnice za narivno gradnjo viadukta Jenina. 

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se