Izgradnja podvoza na Ljubljanski cesti v Mariboru

Celoten projekt zajema izvedbo podvoza in s tem odpravo sedanjega nivojskega prehoda Ljubljanske ulice čez regionalno železniško progo Maribor – Prevalje v bližini Magdalenskega parka in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. V sklopu gradbenih del je Pomgrad na novo uredil tamkajšnje železniško postajališče z zavetiščem in nadstreškom ter tudi nadstopniščno povezavo med peronoma in podvozom. Na strehi podvoza sta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga. Vrednost celotne investicije znaša slabih 9 milijonov EUR.

V sklopu prenove se je križišči na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico preuredilo v krožišči. Na zelenici med Ljubljansko ulico in stanovanjsko zazidavo se je uredila nova parkovna površina, ki je primarno namenjena bližnjim stanovalcem. Dodatno je bila izvedena tudi zunanja ureditev pred objektom Jezuiti. Po zaključku del je bil urejen tudi neposreden dostop za pešce in kolesarje od kliničnega centra do nakupovalnega središča.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se