Izgradnja podvoza na Ljubljanski cesti v Mariboru poteka po načrtih

Celoten projekt zajema izvedbo podvoza in s tem odpravo sedanjega nivojskega prehoda Ljubljanske ulice čez regionalno železniško progo Maribor – Prevalje v bližini Magdalenskega parka in Univerzitetnega kliničnega centra Maribor. V sklopu gradbenih del bo Pomgrad na novo uredil tamkajšnje železniško postajališče z zavetiščem in nadstreškom ter tudi nad stopniščno povezavo med peronoma in podvozom. Na strehi podvoza bosta na obeh straneh železniške proge urejena dva manjša trga. Vrednost celotne investicije znaša slabih 9 milijonov EUR.

V sklopu prenove se bo tudi križišči na stiku z Ulico Moše Pijade in Masarykovo ulico ter z Jezdarsko ulico preuredilo v krožišči. Na zelenici med Ljubljansko ulico in stanovanjsko zazidavo se bo uredila nova parkovna površina, ki bo primarno namenjena bližnjim stanovalcem. Dodatno bo izvedena tudi zunanja ureditev pred objektom Jezuiti. Po zaključku del bo urejen tudi neposreden dostop za pešce in kolesarje od kliničnega centra do nakupovalnega središča.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.