Nadgradnja mostu čez Brestrniški potok

Trasa poteka iz smeri jug (Brestanica) proti severu (Gaj) ter se nahaja izven naselja, na območju brez zazidave, razen posameznih stanovanjskih objektov. Cesta poteka med gozdnimi zemljišči, na cesto pa se navezujejo priključki javnih poti, gozdne poti in dostopne poti do posameznih stanovanjskih objektov.  Meja obdelave trase je 60 m levo in 60 m desno od mosta, skupne dolžine 130 m.

Most - prekladna konstrukcija je plošča debeline 60 cm, na katero sta robno vpeti konzoli dolžine 110 cm. Debelina konzole na mestu vpetja v prekladno konstrukcijo je 40 cm in se linearno stanjša na 25 cm v območju robnega venca. Oporniki - stene so debeline 70 cm, postavljene na dva pasovna temelja debeline 100 cm.

Stene, krila, temeljne grede ter vsi elementi zgornje nosilne konstrukcije so iz betona ter bodo ojačani z rebrastim jeklom visoke duktilnosti.

Na objektu bo izveden mostni krov, ki ga predstavljata obojestranski varovalni hodnik z robnima vencema in hodnikom z metličeno površino, s pokončnimi robniki višine 7 cm. Hidroizolacijski sloj iz armiranih bitumenskih trakov iz modificiranega bitumna je zaščiten s 3 cm slojem asfaltnega betona, nadgrajenega z obrabnim slojem deb. 4 cm.

Zaščitne ograje višine 120 cm bodo jeklene, sestavljene iz horizontalnih polnil iz cevnih profilov 60.3 mm in vroče pocinkane.

Na mostu niso predvideni detajli za odvodnjo, zato bo površina na mostu nekoliko napeta, tako da bo zagotovljena odvodnja padavinske vode proti opornikom, kjer bo ustrezno nameščena cestna odvodnja, ki bo odvajala vodo s priključkov na objekt.

Most bo monoliten, kar pomeni ugodne pogoje za vzdrževanje in trajnost objekta.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se