Nadomestna gradnja premostitvenega objekta čez Ščavnico v Stročji vasi

Premostitveni objekt premošča reko Ščavnico z integralno, okvirno konstrukcijo z enim (svetlim) razponom L=30.0 m.

Po izvedenih rušitvenih delih obstoječega mostu se bodo izvedli, na eno temeljno blazino, štirje piloti. Na izvedenem podložnem betonu se bosta izvedli temeljni blazini in krajna masivna opornika v višini 4.12 m s krili. Nato se bo izvedla zgornja prekladna prednapeta konstrukcija razpona L=30.0 m, ki bo povezala objekt v eno homogeno integrirano celoto. Prekladna konstrukcija je v sredini vzdolžnega prereza debela 1.0 m ter se na opornikih razširi na 2.0 m. Skupna širina prekladne konstrukcije znaša 10.60 m, od tega so konzole dolžine 2.45 m na vsako stran. Na opornikih je na prekladi puščena konzola za vgradnjo napenjalnih glav. Za konzolo na opornikih se izvedejo še prehodne plošče z objekta v naklonu 10% glede na niveleto vozišča. 

Promet bo v času gradnje potekal enosmerno po začasni obvozni cesti. Kot začasen premostitveni objekt se je izvedel začasni jekleni montažni most Mabey, ki je izveden na začasnih armiranobetonskih opornikih/temeljih.  

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se