Prenovitev treh križišč v Lenartu

Pomgrad je lani tri križišča v Lenartu preoblikoval v krožišča. Poleg tega pa so bile prenovljene tudi državne ceste skozi Lenart v skupni dolžini 1300 metrov. Dela so zajemala tudi obnovo pripadajoče komunalne infrastrukture, ureditev pločnikov in kolesarskih stez v centru mesta ter ureditev javne razsvetljave. Vrednost del je znašala 2,8 milijona EUR, izvedba del pa se je intenzivno odvijala v obdobju od meseca marca do septembra 2018.

Direktor projekta, Darko Šalamun je ob zaključku del povedal: »Zaradi čim manjšega oviranja prometnih tokov in dostopov do lokalov v centru Lenarta, smo dela izvajali v štirih glavnih etapah, katerim so bile prilagojene tudi začasne zapore oziroma preusmeritve prometa v času gradnje.«

Obstoječa voziščna konstrukcija na državnih cestah je bila v celoti odstranjena, izvedena je bila zamenjava obstoječe mešane fekalne in meteorne kanalizacije z novimi cevmi in jaški, zaščita ostalih obstoječih komunalnih vodov in zgrajena nova voziščna konstrukcija s pripadajočo prometno opremo. Kolesarske steze in hodniki za pešce v centru mesta so bili tlakovani s kamnitim tlakom iz porfirja sive in rdeče barve v skupni površini cca 3000 m2. Izvedena je bila tudi nova javna razsvetljava, za katero so bili uporabljeni kandelabri in svetilke, ki po svoji obliki spadajo v urbano okolje mestnega trga.

Z izvedenimi deli je mestno središče Lenarta dobilo urejen videz, z izgradnjo treh krožišč pa je na najbolj prometno obremenjenih točkah v mestu omogočena večja pretočnost in varnost prometa motornih vozil, kolesarjev in pešcev.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se