Končali smo z gradnjo stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco

V mesecu septembru 2022 je bilo slavnostno odprtje najemnih stanovanj stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco v Mariboru (avtorjev Jereb in Budja arhitekti d.o.o., Arhitekti Dobrin d.o.o., Kostak GIP d.o.o.), pri kateri kot vodilni partner sodelujemo s podjetji GITRI d.o.o., GH HOLDING d.o.o. ter VG5 d.o.o..

V fazi 0 smo uredili del Kamenškove ulice, nove povezovalne ceste, križišče nove ceste in Šarhove ulice, avtobusno postajo ter tržno in športno površino ob novem križišču. Ta faza je zajemala tudi ureditev celotne komunalne infrastrukture: vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo ter elektro in telekomunikacijske vode.

Faza 1 je zajemala izgradnjo podzemne garaže in petih stanovanjskih objektov, katerih nosilna konstrukcija je zasnovana kot armirano betonska, plitvo temeljena na temeljni armirano betonski plošči. Vstop v garažo je omogočen preko dveh vstopno izvoznih ramp, njena višina pa znaša od 2,5 m do 3,3 m. V garaži je umeščenih 340 parkirnih mest, kakor tudi tehnični prostori in shrambe. Za povezavo med garažo in stanovanjskimi objekti skrbi šest dvigal s pripadajočimi stopnišči ter dve stopnišči brez dvigal.

Stanovanjski (nadzemni) objekti v bruto površini 21.585 m2 so v treh nadstropjih (P + 2N) s skupno višino 9,5 m. Tvorijo stanovanja, komunikacije, tehnične prostore, shrambe in kolesarnice. S členjenjem nadzemnih objektov se formira pet stavb, ki zajemajo 212 (od tega 30 varovanih) stanovanj, namenjenih oddajanju. V sklopu faze 1 so tudi vrtec, lokal in dnevni center aktivnosti. Na voljo je tako veliko zelenih površin, opremljenih z igrišči za vse starostne skupine otrok, v bližini so tudi sprehajalne poti in vadbeni poligon za odrasle in seniorje.

Uredila se bo tudi inštalacija za polnilnice e-avtomobilov in predpriprava za namestitev sončne elektrarne.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se