Pričeli smo z gradnjo stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco

Sredi februarja smo v Pomgradu pričeli z gradnjo stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco v Mariboru (avtorjev Jereb in Budja arhitekti d.o.o., Arhitekti Dobrin d.o.o., Kostak GIP d.o.o.), pri kateri kot vodilni partner sodelujemo s podjetji GITRI d.o.o., GH HOLDING d.o.o. ter VG5 d.o.o. Gradnja objekta je predvidena v dveh fazah, pri čemer faza 0 zajema komunalno ureditev območja, faza 1 pa izgradnjo podzemne garaže in petih stanovanjskih objektov na območju med Kamenškovo in Šarhovo ulico v Mariboru. Vrednost gradbenih del, ki se bodo izvajala po načelu »ključ v roke«, znaša 23.913.902,78 EUR, investicija pa se financira s posojilom Razvojne banke Sveta Evrope (CEB). Dokončanje gradnje je predvideno za februar 2022.

»V fazi 0 bomo uredili del Kamenškove ulice, nove povezovalne ceste, križišče nove ceste in Šarhove ulice, avtobusno postajo ter tržno in športno površino ob novem križišču. Ta faza zajema tudi ureditev vse komunalne infrastrukture; vodovod, fekalno in meteorno kanalizacijo ter elektro in telekomunikacijske vode,« je povedala Maja Golubovič, vodja gradnje pri projektu.

Faza 1 pa zajema izgradnjo podzemne garaže in petih stanovanjskih objektov, katerih nosilna konstrukcija bo zasnovana kot armirano betonska, plitvo temeljena na temeljni armirano betonski plošči. Vstop v garažo, ki bo bruto tlorisnih dimenzij 200 x 77 m, bo omogočen prek dveh vstopno izvoznih ramp, njena višina pa znaša od 2,5 m do 3,3 m. »V garažo bo umeščenih 340 parkirnih mest, pa tudi tehnični prostori in shrambe. Za povezavo med garažo in stanovanjskimi objekti bo skrbelo šest dvigal s pripadajočimi stopnišči ter dve stopnišči brez dvigal,« dodaja Marijan Bilić, pomočnik vodje gradnje.

Stanovanjski (nadzemni) objekti v bruto površini 21.585 m2 so zasnovani v treh nadstropjih (P + 2N) s skupno višino 9,5 m. Tvorijo stanovanja, komunikacije, tehnične prostore, shrambe in kolesarnice. S členjenjem nadzemnih objektov se formira pet stavb, ki zajemajo 212 (od tega 30 varovanih) stanovanj, namenjenih oddajanju. V sklopu faze 1 so predvideni še vrtec, lokal in dnevni center aktivnosti.

Po fazi izvajanja pripravljalnih del in ureditve gradbišča smo v začetku marca 2020 pričeli z izkopom za garažo in izvedbo nasipa pod temeljno ploščo.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se