Rekonstrukcija regionalne ceste Žihlava – Križevci pri Ljutomeru

Projekt rekonstrukcije regionalne ceste sestavljajo trije odseki in sicer odsek 1, ki poteka skozi naselje Lukavci od km 1,363 do km 2,817 v dolžini 1.454 m, odsek 2, ki poteka izven naselja Lukavci od km 2,817 do km 3,769 v dolžini 952 m, pa vse do naselja Ključarovci, ter odsek 3, ki poteka skozi naselje Ključarovci proti naselju Logarovci od km 3,769 do km 4,045 v dolžini 276 m. Skupna dolžina vseh treh odsekov znaša 2.682 m.

Rekonstrukcija ceste R2-439/1303 Križevci – Žihlava, poleg kompletne obnove vozišča zajema tudi izvedbo hodnikov za pešce, kolesarskih poti in mešanih površin za kolesarje, pešce in traktorje. Prav tako se v sklopu rekonstrukcije ceste uredi meteorno odvodnjavanje površinskih voda, javne razsvetljave, telekomunikacijskih vodov, novega vodovodnega omrežja, pa do izvedbe krožišča, kjer se skladno s projektno zahtevo tudi prestavila vaška kapelica.

Dela na omenjenem projektu so se pričela v mesecu aprilu 2022 s postopkom pridobitve dovoljenja za zaporo ceste ter zakoličbo objekta in postavitvijo prečnih profilov. Fizično pa smo pričeli z deli v mesecu maju tako na področju izvedbe novega vodovoda, kot izvedbe meteorne kanalizacije. Dela so organizirana tako, da jih izvajamo s tremi skupinami, ki omogočajo čim bolj racionalno izrabo vseh resursov.

V letu 2022 je predvidene izvedbe vsaj 60 % celotne investicije, razlika pa v letu 2023.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se