Izvajajo se dela na Cesti proletarskih brigad v Mariboru

V Pomgradu smo maja 2020 pričeli z deli na projektu Ceste proletarskih brigad, kjer nastopamo kot glavni izvajalec v sodelovanju s partnerjem, podjetjem Strabag. »Omenjeni odsek predstavlja podaljšek primarne mestne vpadnice vzhod - zahod, ki bo razbremenila že obstoječo Limbuško cesto in Erjavčevo ulico. Prometnica bo tako predstavljala odsek regionalne ceste Maribor – Ruše in bo imela funkcijo mestne vpadnice v jugozahodne predele Maribora. Prevzela bo tudi večji del prometa iz Maribora proti zahodu na desnem bregu reke Drave. Glede na pričakovane prometne obremenitve je cesta načrtovana kot dvopasovna dvosmerna cesta s površinami za kolesarje in pešce na pločniku ob vozišču,« pojasnjuje vodja del na Pomgradu, Benjamin Gjergjek, inž.grad..

Tako bomo gradili koridor med krožnim križiščem Ceste proletarskih brigad z Dravograjsko cesto na vzhodni strani in Limbuško cesto na zahodni strani. Novi odsek ceste bo tudi del regionalne ceste R2-435 (Maribor – Ruše – Selnica). Projekt podaljšanja ceste Proletarskih brigad obsega novogradnjo ceste s kolesarsko stezo in hodnikom za pešce v dolžini 1.960 m, novogradnjo lokalne ceste v dolžini 380 m, ureditev krožišča KrK0 ob  nakupovalnem centru Qlandia, novogradnjo krožišč KrK2 in KrK5, ureditev križišč KK1, KK3, KK4 in KK6, novogradnjo ali ureditev sedmih avtobusnih postajališč ter izgradnjo celotne podzemne infrastrukture, kot so meteorna kanalizacija, komunalna kanalizacija, plinovod, vročevod, vodovod, cestna razsvetljava in elektro ter TK razvodi. Trenutno se dela izvajajo po delnem gradbenem dovoljenju, ki obsega podaljšek Ceste proletarskih brigad v dolžini 513 m in ureditev krožišča KrK5 z vso pripadajočo podzemno infrastrukturo. Investitor projekta je Direkcija RS za infrastrukturo, skupaj s sofinancerjem, Mestno občino Maribor. Projekt bo predvidoma zaključen v 600 dnevih.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se