UREDITEV KRIŽANJ CEST Z ŽELEZNICO NA ODSEKU ŽELEZNIŠKE PROGE PESNICA - ŠENTILJ - d.m.

Projekt se je izvajal na lokaciji Pesnica - Šentilj in je zajemal Ureditev križanj cest z železniško infrastrukturo, kateri je bil razdeljen na šest sklopov in je sodil med zelo zahtevna gradbena dela. 

Sklop 2 je zajemal izgradnjo novih deviacij v skupni dolžini več kot 2,5 km, dva večja nasipa, regulacijo vodotoka v dolžini 100 m, oporno konstrukcijo dolžine 105 m in višine do 6,5 m ter ukinitev treh nivojskih prehodov z železnico. V letu 2020 smo izvedli regulacijo potoka, deviacijo v dolžini 330 m, ki je služila kot začasna preusmeritev prometa z regionalne ceste ter deviacijo v dolžini 460 m, ki je služila za dostop tamkajšnjim prebivalcem.  

Za prečkanje doline in železniške proge se je izvajal viadukt, ki je dolžine 210 m in premošča železnico na višini 9 m. Objekt je oprt na dveh opornikih in petih stebrih, ki so temeljeni na pilotih. Razpon med stebri meri cca. 37 m. 

Na sklopu 4 se je izvajala novogradnja deviacij v skupni dolžini cca. 3,0 km, armirana zemljina iz betonskih zidakov v dolžini 40 m in višine 2,8 m, dva večja nasipa, peron z vso pripadajočo infrastrukturo, manjše oporne konstrukcije ter večji armiranobetonski prepusti svetlih višin do 8 m. Izvedena je deviacija v dolžini 1 km skupaj z velikimi nasipi ter vse oporne konstrukcije.

Za prečkanje železnice v tej dolini se je izvedel nadvoz v dolžini 135 m, katerega sestavljata dva opornika in pet stebrov višine do 9 m. Prekladno konstrukcijo sestavljajo montažni nosilci dolžine do 20 m, ki so se proizvedli v naši delovni enoti ABI Lipovci. 

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se