Večstanovanjski objekt na Švedskem

Pomgrad d.d. je po zmagi na javnem razpisu v letu 2017, v juniju 2017 podpisal pogodbo z javnim stanovanjskim podjetjem Nynäshamnsbostäder za projektiranje in izgradnjo 94 stanovanj v mestu Nynäshamn v Stockholmskem okrožju na Švedskem.

Vrednost projekta je 14,5 mio €, kar zajema pripravo projektne dokumentacije, kompletno izgradnjo ter predajo objekta namenu.

Po končanih projektih za gradbeno dovoljenje, pridobljenem gradbenem dovoljenju ter po pravnomočnosti še dovoljenju za začetek del, je bilo vse pripravljeno za začetek gradbenih del.

Dela na gradbišču so se začela v marcu 2018 z zemeljskimi deli in temeljenjem. Objekt je izveden kot montažni armiranobetonski objekt z jekleno primarno in leseno sekundarno konstrukcijo ostrešja. Skupna bruto površina objekta je 8.000m2 v 5 med seboj povezanih stanovanjskih blokih.

Pred izvedbo del je bilo zaradi onesnaženosti potrebno sanirati temeljna tla, izkopati in ustrezno skladiščiti onesnaženo zemljino pri pooblaščenem sprejemniku ter ponovno nasipati z ustreznim čistim materialom.

Plitvi pasovni temelji so izvedeni na različnih globinah, glede na potek terena ter različne globine posameznih objektov. Sledila je izvedba talnih kanalizacij ter radonske zaščite. Monolitna talna plošča je izvedena na licu mesta, vsa ostala konstrukcija je montažna.

Prefabricirana AB konstrukcija je sestavljena iz votlih sten z vgrajeno toplotno izolacijo (zunanje stene) skupne debeline 35 oz. 40cm, ter votlih notranjih sten brez izolacije debeline 20 oz. 25cm. Vmesni votli prostor je zalit z betonom na licu mesta, prav tako stiki etažnih prednapetih votlih plošč s stenami, delno pa so plošče izvedene kot omnia plošče. Skupaj je na objektu vgrajenih 7.500m2 stenskih elementov ter 6.500m2 plošč.

Za transport elementov na gradbišče iz proizvodnje v Avstriji je bilo potrebnih 210 prevozov z vlačilci.

Po končani strehi in vgrajenih oknih so se v letu 2019 izvajala še zaključna obrtniška dela ter izvedba okolice, rok dokončanja je bil maj 2019.

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se