Zaključen kampus v Varaždinu

V Varaždinu smo v središču mesta za Univerzo v Zagrebu postavili nov študentski dom. Sodobna, okolju prijazna stavba bo 600 študentom nudila dom v času študija in hkrati služila kot središče študentskega življenja v mestu.

Pritličje novega objekta je namenjeno pisarnam, v njem bodo študentski servis, študentski klub, večnamenski prostor, knjižnica, prostor za delo študentskega odbora, študentska ambulanta in parkirišča za kolesa. V petih nadstropjih je predvidenih 244 sob za študente, ki bodo skupaj ponujale 600 postelj. Študentski dom je povezan z dvema stopniščema, dvema dvigaloma in dvema evakuacijskima izhodoma. Zgradba je tudi prijazna okolju, saj so na celotni strehi objekta postavljene sončne celice.

»Zgradba študentskega doma je oblikovana tako, da se z višino postopoma terasasto zmanjšuje volumen. Skupna kvadratura novega študentskega doma znaša 15.923 m2, od tega je garažnega prostora 4.257 m2. Konstrukcija zgradbe je klasična armirano-betonska, kar pomeni, da je sestavljena iz plošč, sten in stebrov. Kot zanimivost naj povem, da smo za betonska dela na objektu predvideli 11.700 m3 betona in 1.403.510 kg armature,« je gradnjo opisal vodja gradbišča Primož Slavič.  

Gradnja objekta je trajala 18 mesecev. Svečana otvoritev je potekala 2.12.2017, končna vrednost opravljenih del pa je bila 83.473.478,00 kun oz. dobrih 11 milijonov EUR. 

Ostali projekti
Pomgrad povpraševanje

Potrebujete naše storitve?

Pošljite nam povpraševanje in oglasili se vam bomo v najkrajšem možnem času.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se