Za delničarje

Obvestilo delničarjem Pomgrad - VGP d.d.

Spoštovani delničar,

v zvezi s tematiko izplačila dividend pri družbi POMGRAD – VGP d.d. vas obveščamo, da bo izplačilo dividend letos prvič potekalo v skladu z novimi oziroma spremenjenimi predpisi.

Evropska centralna banka in centralne banke držav članic z evrom (Evrosistem) so namreč vzpostavile enotno platformo za poravnavo poslov z vrednostnimi papirji, imenovano [Target2-Securities (T2S)]. Klirinško depotna družba d.d., Ljubljana (KDD) se je kot slovenska centralna depotna družba v T2S neposredno vključila 6. februarja 2017, od tega datuma dalje je tako izvajanje korporacijskih dejanj po CASG/CAJWG standardih obvezno tudi v Republiki Sloveniji. Spremenjena pravila, med ostalim nalagajo, da se dividende delničarjem ne izplačujejo neposredno na transakcijske račune, ampak po novem posredno preko Klirinško depotne družbe na skrbniške račune delničarjev pri sistemskih članih KDD (npr. pri borzno posredniških hišah).

Spremenjen sistem izplačila dividend nalaga družbi posebne prilagoditve, tako na relaciji družbe do KDD, kakor tudi v zahtevni tehnični podpori izplačila. Zaradi prilagajanja spremenjenim pravilom izplačila dividend in tehničnim zahtevam KDD vam sporočamo, da bodo dividende delničarjem družbe POMGRAD – VGP d.d. izplačane najkasneje do ponedeljka 09.10.2017.

S spoštovanjem,

POMGRAD – VGP d.d.

Direktor družbe
Jožef DOMINKO

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.