Aktualno

Gradnja poslovnega objekta Ipros

V občini Vrhnika, natančneje v vasi Drenov grič, gradimo nov poslovno proizvodni objekt Ipros z zazidalno površino nekaj več kot 2000 m2.

V večjem delu novega objekta bo v dveh etažah potekala proizvodnja procesne opreme in sistemov iz nerjavečega jekla za potrebe farmacevtske in prehrambene industrije ter skladiščenje materiala in izdelkov. V manjšem  delu objekta, upravni stavbi,  bodo v treh etažah urejene pisarne in poslovni prostori.

Tehnične lastnosti novogradnje opisuje vodja gradbišča Slavica Pintarič»Konstrukcija objekta je armirano betonska, v kombinaciji z jeklenimi in lesenimi lepljenimi nosilci. Fasadni ovoj objekta bo postavljen iz fasadnih panelov, ekspandirane pločevine in steklene fasade. Streha bo ravna, z minimalnim naklonom in krita s strešno folijo. Objekt bo ogrevan s talnim gretjem s pomočjo toplotne črpalke zrak-voda, ki bo imela tudi funkcijo hlajenja.«

V skladu s funkcionalnimi potrebami in zahtevami OPPN bo Pomgrad uredil tudi okolico objekta. Tako bo ob stavbi urejenih 60 parkirnih mest ter vse potrebne asfaltirane površine za dostavo in druge logistične potrebe podjetja. Na južnem delu parcele bodo izvedeni tudi omilitveni ukrepi, ki bodo služili kot varovalo v primeru poplav. 

S tem, ko uporabljate spletno mesto, dovoljujete uporabo piškotkov v skladu z našo politiko varovanja zasebnosti. Če želite nastavitev spremeniti, kliknite tukaj.