Za medije

Družba Pomgrad pridobila certifikat finančne zanesljivosti

Po objavi revidiranih bilančnih podatkov za poslovno leto 2015 je podjetje SGP Pomgrad d.d. uvrščeno v najožji izbor finančno stabilnih in zanesljivih podjetij.

Na tej osnovi so podjetju SGP Pomgrad d.d. izdali certifikat finančne zanesljivosti. To je mednarodno priznana listina, s katero lahko podjetje v svojem poslovnem okolju izkazuje neodvisno potrjen izjemen finančni položaj. »Tako lahko naši obstoječi in bodoči poslovni partnerji z visoko stopnjo verjetnosti predpostavljajo, da smo finančno trden in zanesljiv partner,« pojasnjuje pomen certifikata za podjetje član uprave SGP Pomgrad d.d. Iztok Polanič. Za prejemnike certifikata velja namreč zanemarljiva ali praktično nična stopnja verjetnosti, da bi v obdobju enega do dveh let prišlo do nastopa kakršnihkoli znakov slabitve plačilnih sposobnosti ali finančnega položaja.

Pomgrad je v ta izbor uvrstila Prva bonitetna agencija d.o.o., ki zbira in obdeluje finančne podatke in  presoja bonitete gospodarskih subjektov. Pri bonitetni agenciji pripravijo oceno in izstavijo certifikat na podlagi skrbno izbranih kriterijev presoje finančnega stanja, tekoče likvidnosti in kreditne sposobnosti. Vsi vidiki potrjujejo, da sta tako finančni položaj kot poslovanje družbe SGP Pomgrad d.d izrazito nadpovprečna. Družba namreč po teh kriterijih sodi med zgolj  5,99 % od celotne populacije tako finančno zanesljivih gospodarskih subjektov v Sloveniji.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se