Za medije

Podpisana pogodba za izgradnjo 2. faze stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco v Mariboru

Stanovanjski sklad RS povečuje število najemnih stanovanj na območju celotne Slovenije. Včeraj, 07.09.2020 je potekal podpis gradbene pogodbe za izgradnjo 2. faze stanovanjske soseske Pod Pekrsko gorco v Mariboru. »Zgrajeni bodo štirje večstanovanjski objekti s 188 stanovanji, od tega 158 najemnih in 30 oskrbovanih, prostori stanovanjske skupnosti in najemni lokal v pritličju,« je ob podpisu pogodbe povedal mag. Črtomir Remec, direktor Stanovanjskega sklada RS.

»Vsak podpis tako velike pogodbe je pomemben za našo družbo in tudi za vse državljane Republike Slovenije, saj gradimo stanovanja, katera bodo dostopna za najem. V 2. fazi bomo zgradili 188 stanovanj, pogodbena vrednost gradbenih del znaša 19.695.597,24 EUR brez DDV in komaj čakamo, da zakopljemo prvo lopato«, je poudaril predsednik uprave gradbenega podjetja Pomgrad, g. Iztok Polanič, ki bo sosesko gradilo skupaj s partnerji GITRI d.o.o., GH Holding d.d. in VG5 d.o.o..

Zaključek gradnje celotne soseske Pod Pekrsko gorco, s 400 najemnimi stanovanji, je predviden do konca leta 2021.

Stanovanjski sklad RS uresničuje cilje nacionalne stanovanjske politike na področju večanja stanovanjske mobilnosti prebivalstva, omogočanja lažje dostopnosti do stanovanj ter ustvarjanja uravnotežene ponudbe kakovostnih in funkcionalnih stanovanj. »Stanovanjski sklad RS ima namen do leta 2023 skupno zagotoviti 2.144 novih javnih najemnih stanovanj v projektih vrednosti okoli 286 milijonov evrov. Naš namen je, da se stanovanja za mlade, družine in starejše gradijo po vsej Sloveniji in da z našo prisotnostjo vzpodbudimo, poleg 118 občin, s katerimi že sodelujemo na stanovanjskem področju, tudi druge občine k sodelovanju na naših programih,« pojasnjujejo na Skladu.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se