Za medije

Pomgrad: gradbeno podjetje s tremi ISO certifikati

Gradbeno podjetje Pomgrad, d.d. je pridobilo še certifikat ISO 45001/2018 iz področja varnosti in zdravja pri delu in tako postalo edino gradbeno podjetje v Sloveniji te večje velikosti, ki ima pridobljene vse tri certifikate: ISO 9001/2015 za sistem vodenja kakovost, ISO 14001/2015 za sistem ravnanja z okoljem in ISO 45001/2018 za sistem vodenja varnosti in zdravja pri delu.

»Pridobitev certifikat ISO 45001/2018 iz področja varnosti in zdravja pri delu  je za naše podjetje pomembno tudi zato, ker nam, med drugim, potrjuje, da zgledno skrbimo za naše zaposlene, še posebej glede na dejstvo, da večina le-teh vsakodnevno dela na terenu in na gradbiščih. Standard lahko sedaj uporabljamo za vse poslovne in operativne dejavnosti, zahteva tudi skladnost z vsemi veljavnimi regulatornimi okviri,« ocenjuje predsednik uprave Pomgrad, d.d. Iztok Polanič.

Podjetje je po zahtevah standarda ISO 45001/2018 usmerjeno v obvladovanje tveganj in ima za cilj, da proaktivno upravlja svoje procese ter zmanjšuje tveganja za zdravje in varnost.

»Ob pridobivanju tega certifikata smo nadgradili že vzpostavljeno  lastno varnostno politiko in cilje, opredeljene nevarnosti in tveganja, ocenjujemo verjetnost in vpliv tveganja, preverjamo skladnost z veljavnimi pravili in seveda načrtujemo in uporabljamo ustrezne protiukrepe za preprečevanje poškodb, bolezni in smrtnih žrtev, kar je v naši panogi še posebej pomembno,« še dodaja Polanič.

Prednosti izvajanja tega standarda so izboljšanje ozaveščenosti in nadzor nad nevarnostmi in tveganji na delovnem mestu, spodbujanje zmanjšanja števila in resnosti nezgod in bolezni, povezanih z delom, izboljšanje zdravja in varnosti zaposlenih ter zadovoljstva ljudi, upravljanje skladnosti z zakonskimi in drugimi regulativnimi zahtevami, vzpostavitev okvira za učinkovito obvladovanje tveganj, izboljšanje produktivnosti in vrsta drugih.

Potem, ko so lani v Pomgradu pridobili tudi okoljski certifikat ISO 14001/2015, predstavljajo tako vsi trije pridobljeni certifikati za podjetje pomemben korak v odnosu do okolja pri vsakodnevnem delu na gradbenih projektih ter zaposlenih, njihovega zdravja in varnosti na delovnem mestu. Certifikati predstavljajo pomemben vidik družbene odgovornosti podjetja v odnosu do zaposlenih in hkrati tudi vseh drugih deležnikov podjetja v lokalnih okoljih, kjer Pomgrad gradi in je izvedbeno aktiven ter seveda z vidika kakovosti izvedenih projektov do investitorjev.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se