Za medije

Pripojitev družbe SGP POMGRAD – Gradnje d. o. o. k družbi SGP POMGRAD d. d.

Dne 23. 03. 2015 se je k prevzemni družbi SGP POMGRAD d. d, po postopku poenostavljene pripojitve, pripojila družba SGP POMGRAD - Gradnje d. o. o.

Družba SGP POMGRAD - Gradnje d. o. o., je zaradi izvedbe pripojitve s tem dnem prenehala obstajati. Na družbo SGP POMGRAD d.d. je tako prešlo vse premoženje ter pravice in obveznosti prevzete družbe, saj je prva kot univerzalni pravni naslednik vstopila v vsa pravna razmerja, katerih subjekt je bila SGP Pomgrad – Gradnje d. o. o. Položaj zaposlenih in poslovnih partnerjev se z izvedeno pripojitvijo ne spremeni.

Skupino Pomgrad so k pripojitvi vodili racionalizacija poslovanja skupine Pomgrad, lažje sodelovanje na razpisih, predvsem javnega značaja, lažje izvajanje projektov na področju javnih naročil, poenostavljena matrika vodenja skupine Pomgrad ter ostali ekonomski učinki.

Uprava SGP Pomgrad d. d.

Dodatne informacije: