Za medije

SGP Pomgrad d.d. v letu 2015 posloval uspešno

Murska Sobota, 26. avgusta 2016 – Delničarji so se na 23. redni skupščini delničarjev družbe seznanili z letnim poročilom za leto 2015. Delničarji so potrdili spremembo imena družbe iz SGP Pomgrad d.d. v POMGRAD d.d.. Delničarji na skupščini sprejeli sklep, da se bilančni dobiček ne razdeli.

Izkazani bilančni dobiček družbe na dan 31. 12. 2015 znaša 18 mio EUR, od tega znaša dobiček poslovnega leta 2015  3 mio EUR. Kot je na skupščini izpostavil predsednik uprave Igor Banič,  je skupina SGP Pomgrad po revidiranih podatkih za 2015 imela za 124,5 mio EUR prihodkov in 4,3 mio EUR dobička.

Delničarji so na skupščini nadzornemu svetu in upravi družbe podelili razrešnici za poslovno leto 2015. Za pooblaščenega revizorja družbe za poslovno leto 2016 so imenovali revizijsko družbo Deloitte Revizija d.o.o. Poleg tega so delničarji sprejeli sklep, da je članu nadzornega sveta družbe gospodu Rolandu Tušarju, ki je bil predstavnik interesov delničarjev, z dnem 10. 11. 2015 prenehal mandat člana v nadzornem svetu. Skupščina je soglašala, da nadzorni svet do izteka mandata deluje v obstoječi sestavi.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se