Za medije

Za Pomgrad uspešno in dobičkonosno poslovno leto

Skupščina odločila, da se del dobička nameni za dividende - Smeli načrti za prihodnje

Murska Sobota, 7. avgust 2018 – Včeraj je na sedežu družbe Pomgrad d.d. potekala 25. redna skupščina delničarjev družbe Pomgrad d.d. Na skupščini so potrdili odločitev o razdelitvi 408.839,50 EUR dobička za dividende oziroma 0,50 EUR  na delnico. Za novega člana nadzornega sveta, predstavnika interesov lastnikov, je bil imenovan Simon Ravnič.

Skupščina je podelila tudi razrešnici upravi in nadzornemu svetu za poslovno leto 2017. Simon Ravnič je bil za novega člana nadzornega sveta imenovan s trajanjem mandata od dne 07.08.2018 do izteka mandata preostalih članov nadzornega sveta - predstavnikov interesov delničarjev, in sicer do 16.08.2021.

Iztok Polanič, predsednik uprave Pomgrad, d.d. je po skupščini povedal: »Zadovoljni smo, da je skupščina sprejela predloge uprave, saj so ti trajnostno in dolgoročno naravnani. Lastniki so se danes lahko seznanili s poslovanjem družbe v letu 2017. Izkazani bilančni dobiček družbe na dan 31.12.2017 je znašal 19.941.456,27 EUR, od tega je dobiček poslovnega leta 2017 znašal 657.951,22 EUR in bilančni dobiček preteklih let 19.283.505,05 EUR. Od dobička iz poslovnega leta 2017 bo 408.839,50 EUR namenjenega za izplačilo dividend.«

Skupščina je za pooblaščenega revizorja družbe za poslovno leto 2018 imenovala revizijsko družbo Deloitte Revizija d.o.o.

Za Pomgrad predstavlja v letošnjem letu največji projekt na področju visokogradenj zagotovo dokončanje nove tovarne za avtomobilsko multinacionalko Magna (37,1 mio EUR). Podjetje je zaključilo dogovorjeni del gradnje tovarne Lek v Prevaljah (11,5 mio EUR), končujejo hotel Orchid na Plitvicah (4,2 mio EUR), pričela se je gradnja stanovanjskih blokov na Švedskem (14,5 mio EUR) in tudi na Hrvaškem  pričakujejo pozitivni razpet pri pridobitvi pomembnega visokogradenjskega projekta v višini dobrih 15 mio EUR.

Med nizkimi gradnjami so za Pomgrad najpomembnejši projekti: začetek nadgradnje železnice Pesnica Šentilj (36,3 mio EUR), posodabljanje železniške infrastrukture na progi Poljčane – Slovenska Bistrica (22,7 mio EUR), podvoz Ljubljanske ceste v Mariboru (7,3 mio EUR), dokončanje prenove mostu na Ptuju (3,7 mio EUR) in izgradnja vodovoda Podvelka in Radlje (7,0 mio EUR).

»Letos so naše komercialne aktivnosti v Sloveniji usmerjene na področje nizkih gradenj oziroma prometne infrastrukture. V državi se  obetajo nekateri večji investicijski projekti, ki so za Pomgrad, kot enega največjih gradbincev v državi, zelo zanimivi. Verjamemo, da lahko pri njih,  glede na naše reference, velikost, opremljenost in znanje, igramo pomembno vlogo. Zanimivo je tudi področje visokogradenj, kjer pričakujemo predvsem vlaganja gospodarstva v širitev svojih poslovnih zmogljivosti. Na tem področju imamo zaradi lastne produkcije ABI hal konkurenčno prednost, ki nam omogoča pridobivanje teh poslov,« je optimističen predsednik uprave Iztok Polanič, saj kot ocenjuje, je na gradbenem trgu v Sloveniji čutiti zmeren optimizem za prihajajoče obdobje. »V Sloveniji pričakujemo nekaj novih infrastrukturnih naložb, ki bodo pozitivno vplivale na slovensko gradbeno panogo. Tržni potencial na domačem trgu predstavljajo predvsem investicijska vlaganja zasebnega sektorja na področju visokih gradenj ter večji infrastrukturni projekti na področju železnic ter projekti pri obnovi državnih cest,« še zaključuje Iztok Polanič.

Spletno mesto uporablja piškotke za zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje in spremljanje statistike obiska.

Z izborom opcije "strinjam se" se strinjate z uporabo piškotkov. V primeru nestrinjanja izberite opcijo "ne strinjam se".Več o tem
Ne strinjam se Strinjam se